Täysversioon

Kangasalan kunta

Liiku ja leiki

Näillä sivuilla esitämme tarinakarttoja (kertomuskarttoja). Tarinakartat tarkoittavat sitä, että kuvat kertovat kartalla olevista kohteista. Täältä on myös vapaasti tulostettavissa tavanomaisempia karttoja, jotka ovat saatavissa joko pdf-, jpg- tai tiff-muodossa.  Tarinakartoissa esitetyt valokuvat eivät ole vapaasti käytettävissä.

Kangasala kehittää aktiivisesti kuntalaisten palveluja ja tämä on yksi tapa tuoda erilaisista kohteista tietoa kuntalaisille ja tutustuttaa heitä omaan ympäristöönsä.

Myös muualta tulevat henkilöt löytävät paremmin Kangasalan kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia liikkumiseen. Kamppanjamme teemana on: Löydä missä liikut ja leikit.

Reitit

Reittejämme ovat liikuntareitit, luontopolut ja vaellusreitit.

Liikunta- ja ulkoilureiteistämme olemme tehneet tarinakartat Kirkkoharjun liikuntareitistä sekä Pohjan, Mäyrävuoren, Kuohunharjun ja Sahalahden ulkoilureiteistä.

Täältä  löydät Kirkkojärven luontopolun sekä Metsähallituksen ylläpitämän Vehoniemen luontopolun tarinakartat.

Laipanmaan Elamonjärven lenkistä on tarinakartta ja Laipanmaan esittelyvideoon pääset tästä linkistä. Kaarinanpolun tarinakarttaan pääset tästä linkistä sekä Kaarinanpolun esittelyvideoon tästä linkistä.

Tulosta tästä kartta Kangasalan keskustan tuntumassa olevista reiteistä jpg:nä (5,5 Mb) tai pdf:nä (2,8 Mb).

Kentät

Kentät kesä- ja talvikäyttöön. Talvikäyttö on mainittu kunkin sellaisen kentän kohdalla, missä on talvikäyttömahdollisuus.

 

 

Kiintorastien kartat

Kangasalla on kaikkien käyttöön tarkoitettuja kiintorasteja Kirkkoharjussa ja Kuhmalahden Pohjassa.
Kirkkoharjun kiintorastikartan voi tulostaa täältä.
Kuhmalahden Pohjan kiintorastikartan voit tulostaa täältä.

MOBO on kiintorastien nykyaikainen versio ja se toimii Windows Phone, Android ja iPhone-puhelimilla. Lataa ilmainen sovellus täältä ja kokeile mobiilisuunnistusta. Tarkempia ohjeita mobiilisuunnistukseen saat myös samasta paikasta http://mobo.suunnistus.fi/ . Kangasalan kunnan ensimmäinen MOBO-sovellukseen perustuva kiintorastitus löytyy Kirkkoharjun maastosta.

Täältä löydät leikkipaikat. Leikkipaikkoja ovat leikkikentät sekä päiväkotien ja koulujen leikkipihat, jotka ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin silloin, kun kouluilla ja päiväkodeilla ei ole toimintaa.

Kangasalla on kolme näkötornia ja yksi näköalatasanne.

Kävelykierros Kangasalan keskustassa sisältää osaa Kangasalan historiasta ja nykypäivästä. Kierros on joiltakin osin aika vaativa. Nousu Lepokodilta  Einar Ilmonin muistomerkille on jyrkähkö ja sieltä edelleen nousu Kirkkoharjulle on jyrkkä, samoin lasku Kirkkoharjun tornilta Kirkkoharjun koululle on jyrkähkö. Nousu Tapulinmäelle on jyrkähkö sekä nousu Terveyslähteeltä Kuohunharjuntielle on jyrkähkö.

Historiakierroksella voit tutustua osaan Kangasalan historiasta.

Muita

Lisää tietoa liikkumismahdollisuuksista saat Kangasala Info -sivustoilta.

Kotijumppaohjeita löydät liikuntapalveluiden sivulta.

Kangasalan kaupunki omistaa yhdessä muutaman muun Pirkanmaan kunnan kanssa virkistys- ja retkeilyalueita. Kuntien yhteiset virkistys- ja retkeilyalueet löydät täältä.

Pirkanmaan alueen ulkoilukarttaan pääset tästä.

Laavuja löydät Pirkanmaan alueelta täältä sekä koko Suomen alueelta täältä.

 

Huomaa, että mikäli tarinakartat eivät aukene selaimeesi, yritä päivittää se uudempaan versioon, sillä ne eivät toimi kunnolla kovin vanhoilla selainversioilla.